Negrese de post

de Lore in Prajituri, 18 Mar 2011 | 10860 vizualizari

 

Bine v-am gasit, bucatareselor si bucatarasilor! Urmaresc de multa vreme siteul si mi-a fost de nenumarate ori de mare ajutor. Marea mea pasiune este 'prajitureala' asa ca am incercat multe retete de pe bucataras.ro si mi-au iesit intotdeauna. Vin si eu cu o reteta de negrese de post, o am de la mama soacra si este delicioasa. Incercati-o cu incredere, o sa primiti multe laude, credeti-ma :-)
In momentul in care este gata, compozitia arata ca o ciulama ceva mai subtire. Nu va speriati, asa trebuie sa arate. Prima data cand am pregatit-o, am asteptat cu emotii sa se coaca deoarece nu am am crezut c-o sa creasca dupa felul in care arata. Dar a iesit excelent, le-am adus colegilor la serviciu si au fost foarte incantati. Din pacate nu am decat o poza dar in curand o sa le mai prepar colegilor o negresa si atunci o sa fac poze in timpul prepararii si-o sa le postez.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani apa minerala
  • 1 cana zahar
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • coaja de lamaie si portocala
  • 1 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura drojdie uscata
  • un praf de sare
  • Optional: mere taiate cubulete, stafide, nuci
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negrese de post:

Faina se amesteca cu drojdia, praful de copt, coaja de lamaie si portocala si cacao. Intr-un bol, se toarna apa minerala, zaharul, sarea, uleiul, vanilia si esenta de rom si se mixeaza pana se topeste zaharul. Se adauga apoi, lingura cu lingura, amestecul de faina-drojdie-praf de copt. Cand compozitia este omogena se adauga bicarbonatul stins in zeama de lamaie sau otet. Dupa preferinta se pot adauga in compozitie mere, nuci, stafide etc. Se coace intr-o tava acoperita cu foaie de copt, in cuptorul preincalzit la 190 de grade, timp de 30 de minute. Cand este rece se pudreaza cu zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negrese de post" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (17)

kamy 1

20.03.2011, 15:18

bine ai venit

adry88 1

03.06.2011, 10:52

o bunatate

Lore 1

17.06.2011, 17:36

Offf... am uitat faina! Trebuie aproximativ 1 si 1/2 - 2 cani de faina. Ajustati cantitatea de faina in functie de consistenta aluatului. Trebuie sa fie la fel de gros ca un aluat de pandispan. Imi cer scuze de intarziere, m-am prins cu altele...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert chec pufos cu model